״עשיתי טעות אני יודעת..
הרדמתי אותה על הידיים ועכשיו היא כבר רגילה ולא יכולה להרדם בלי…
כולם הזהירו אותי ובכל זאת, לא יכולתי לשחרר, זה הרגיש לי נכון.״
מוצפת ומעורערת היא משתפת אותי.
היא מרגישה שיש לה כבר סלט בראש מכל המידע שיש בכל מקום ברשתות, בגוגל מהמשפחה והחברות המנוסות. מרגישה שכולם יודעים טוב ממנה.
והיא מקבלת החלטות בתחושת אשמה עצומה וטובענית.
אז קודם כל חשוב לי לדבר על הדבר הבסיסי ביותר בקשר בין אם לילדה - המגע.
השיח לאחרונה על גורמי תלות בהרדמות מייצר אשמה גדולה ופחד.
והפחד הגדול מכולם מסתבר הוא ״שלא יתרגל לידיים״.
אתחיל לדבר קצת על עובדות ממחקרים שמראים שמגע בדיוק כמו אוכל, שינה והיגיינה זהו צורך בסיסי להתפתחות תקינה. ישנם מחקים שמראים שתינוקות שלא מקבלים מגע בימים הראשונים נפטרים. אז כן, זה עד כדי כך חשוב. מעבר לזה, המגע הוא אינסטינקט הורי לגונן, להרגיע לתת מענה לצרכים, הוא הקשר החזק ביותר שיש בין הורה לתינוק בימיו הראשונים בעולם.
תינוק שזה עתה נולד חווה מעבר דרמטי מסביבה מווסתת כל כך ואידיאלית עבורו ברחם אל העולם שבחוץ שמלא גירויים, תאורה, פלאשים של מצלמות, טמפרטורה משתנה, חוויה ראשונית של רעב, של מצוקה, אין סביבו את מי השפיר, הוא מרגיש את האוויר בפעם הראשונה. הוא לא מוחזק יותר כמו שהיה בבטן… הרעה דרמטית בתנאים.
מבחינה פסיכולוגית, רגשית הוא לא כל כך מהר מתנתק מהרחם ומבין איפה הוא נמצא.
הוא בטוח שהוא עדיין חלק מאמא.
ולכן, קבלו סקופ - תינוקות מורגלים להחזקה במשך 9 חודשים ברצף עוד מהרחם.
בשינוי הכל כך דרמטי הזה בחייו, המגע מאפשר לו לחוש חום, ביטחון, מסוגלות להתמודד עם השינוי ולהתרגל לעולם שמחוץ לרחם. ויש לו אין סוף יתרונות נוספים להתפתחות הרגשית והקוגנטיבית, הרגעה והרפייה, שינה טובה, הקלה על כאבים, העצמת הקשר בין הורה לילד ואפילו בחיזוק המערכת החיסונית. (ורק דיברתי על מעט היתרונות שהילד מקבל.. יש עוד המון יתרונות משמעותיים גם להורה שבצד השני)
ואם מדברים על שינה ועל הרדמות עצמאית- הרי הפחד מההרגל בהרדמות נובע מהפחד להרדים בידיים לנצח. כשמדברים על פיתוח עצמאות צריך להבין שעצמאות היא תוצר של תהליך שבבסיסו ביטחון, בונדיג, וודאות. הילד שלך צריך לדעת שאת שם עבורו, עוטפת, מחבקת ותומכת כדי שהוא יוכל לחקור וללמוד את העולם בביטחון. לדעת שאת שם לחבק לאהוב ולהחזיק אותו, הוא לא לבד. ובייחוד בשינה שהיא פרידה לכל דבר. איך אפשר לצפות מתינוק קטנטן שחווה עכשיו כל כך הרבה שינויים להיפרד או להתנתק ממך כל כך בקלות? אי אפשר. אז אמא יקרה, את עושה את הדבר הנכון ביותר!
הזמן הזה הוא כל כך קריטי ומהותי עבורך ועבור הילדה
אז אחרי כל ההסבר הזה וההבנה המשמעותית על כך שהיא לא עשתה שום טעות אלא להפך.
התחלנו תהליך להרדמות עצמאית שחייב להתבסס על הביטחון הזה שהיא נתנה לבתה.
בואי נסכם שבפעם הבאה שמישהו מעיר לך על הנושא, תרימי את ראשך בגאווה ותחייכי.
תדעי שאת מספקת לעצמך ולילד שלך את הדבר הטוב ביותר בעולם כולו.
ובבוא הזמן, כשזה ירגיש לך נכון.
לאט לאט ובהדרגה עם המון הקשבה לילד תפחיתי את זמן ההחזקה בהרדמות.
ותאמיני לי שזה יצליח לך הרבה יותר בקלות מאשר ההימנעות המזיקה הזו מהחזקה בחודשים הראשונים.
שיחת הטלפון הזו היא אחת מיני רבות שאני מקבלת מדי יום. לכן החלטתי להרים את הכפפה ולייצר מרחב בריא לשיח בין אימהות על מנת להנגיש מידע מהימן בכל הקשור לבייביז שלנו בייחוד בנושא השינה.
אני מזמינה אותך להצטרף לקבוצה חינמית ופתוחה לכל הורה לבייבי מגיל לידה -שנה. וכמובן לשתף אנשים שהקבוצה יכולה להיות רלוונטית עבורם.
Comments