top of page

מהו ייעוץ שינה ?

ייעוץ שינה הינו הדרכה להורים שמתמודדים עם אתגרים בהרדמות או בשינת ילדם ורוצים ליצור הרגלי השינה נכונים בבית.

מתוך אמונה שהאדם מושפע ממכלול חייו, ההנחייה משתנה בהתאם לגיל ולשלב ההתפתחותי של הילד.

ההתנהגות, התפקוד, מהלך היום, התקשורת בין ההורה לילד ובין ההורים משפיעים על הילד באופן ישיר וכך גם על השינה.

בתהליך ההורים לומדים להנחיל ביטחון ורוגע, להתאים ולנהל את סדר היום וכיצד לדייק את המענה הנכון ביותר עבורו, לאתגר שהוא חווה.

מטרת ייעוץ השינה הוא איתור שורש בעיית השינה שבדרך כלל נובע מצורך מסויים אצל התינוק והקניית כלים המותאמים לסיפוק הצורך ומתן מענה מותאם לבייבי, לצרכי הבית ולגישה ההורית.

חשוב לציין שניתן לשלב ייעוץ שינה גם בבתים בהם נהוגה לינה משותפת עם התינוק בחדר, לינה בחדר בשיתוף עם אחים נוספים או לינת התינוק בחדר משלו. כמו כן, ייעוץ שינה תומך בהנקה ובכל דרך להזנה של התינוק.

הייעוץ שאתם מקבלים מבוסס על אורח החיים של בני הבית, הגישה ההורית, הסיפור האישי, הטמפרמנט של הילד והצרכים שלו, אופן הלידה, החיבור, התקשורת בבית ועוד... הכל נלקח בחשבון והתהליך שההורים מקבלים מיועד בדיוק לצרכיהם ולקצב המתאים ביותר עבורם ועבור הילד.

להקשיב לנשום לאהוב

ללא שם (20 × 12 סמ) (2).png

מדוע הורים רבים חוששים מייעוץ שינה?

החשש נובע מתוך אמונה שייעוץ השינה הוא בהכרח בשיטת CRY IT OUT בה נותנים לילד לבכות ונכנסים לחדר לאחר 5 דקות להרגיע אותו ושוב יוצאים מהחדר ולאט לאט מאריכים את משך השהייה בבכי עד ליצירת הרגל. 

אני באופן אישי, מאמינה שבשיטה זו הילד לומד חוסר אונים ושאין לו על מי לסמוך.

כך הוא מפתח חוסר ביטחון בעצמו ובעולם, קושי בתקשורת רגשית ובעיות של אמון, לכן אני מתנגדת לשיטה זו.

בניית הרגלי שינה נכונים של תינוק אינה כוללת הזנחתו, אלא הבנה של צרכיו של הילד ומתן מענה מותאם.

ובדיוק כמו המוטו שלי 'להקשיב לנשום לאהוב' - יש להקשיב לצורך, לנשום עמוק, להכיל את הקושי ולהבין מה הדרך הנכונה לתת את המענה ולבסוף להעניק מענה מתוך אהבה ענקית והקשבה. 

 

חשיבות תהליך הייעוץ והתאמתו לקצב של הילד

תינוקות נולדים עם חוסר ביטחון והמון תלות בהוריהם. ועל כן תינוקכם זקוק להוריו שילמדו אותו ביטחון, הרפיה ושהוא מסוגל להירדם בצורה עצמאית, שתהיו שם עבורו בתהליך ותתנו לו את הזמן הדרוש לו כדי להסתגל להרגלי השינה החדשים.

חשוב להבין שהתהליך כמו כל שינוי והתפתחות אינו קורה בין לילה, לגוף לוקח זמן להסתגל להרגלים החדשים.

אך הדבר החשוב ביותר שיש לשים לנגד ענינו הוא תחושת הביטחון של הילד ושל ההורים בתהליך

וכמובן אמונה לגבי הדרך שבה הם נוקטים על מנת ללמד את ילדם להירדם באופן עצמאי.

אני מאמינה שתהליך שנעשה באופן קיצוני אמנם יכול להניב תוצאות מהירות אך בטווח הרחוק עלולות לגרום נזק רב בתפיסת המציאות של הילד ולפגוע בהתקשרות ובתקשורת הבסיסית עם הוריו ולכך השפעות פסיכולוגיות שליליות, ולכן אני דוגלת בשיטה הדרגתית ונעימה כדי ללמד את מיומנות ההרדמה בהתייחס לצורך של הילד.

כיועצת שינה  חשוב לי להתאים את השיטה לילד ולהוריו.

ישנם ילדים שצריכים יותר זמן, יותר נוכחות של הוריהם וישנם ילדים שזקוקים לכך פחות.

בייעוצי השינה אני פוגשת משפחות מגוונות, גישות הוריות שונות על כן, אני מתאימה את הדרך לכל משפחה על פי יכולותיה ודואגת ללוות את אותם הורים באופן יומיומי על מנת לעקוב אחר התהליך ולהדריך אותם בצורה המיטבית עד להגעת התוצאה המיוחלת – הירדמות עצמאית של הילד ושינה רציפה למשך כל הלילה.

bottom of page